НОАфест 2018 (Novi Sad open art festival) пети пут је одржан од 12. септембра до 19. септембра. У хетерогености уметничког изражавања сваке године биран је другачији медиј који их спаја, ове године то је мозаик. Појам „Open Art“ је покретачка тачка која фокус ставља на уметника(цу) и његов (њен) однос према медију, од сакралних преко профаних до испитивања граница у техници мозаика. Поред домаћих уметника у учешћу у фестивалу су се придружила и три госта из региона.
НОВИ САД - Манифестација НОА - Нови Сад Опен Арт одржала се четврти пут, и то од 28. септембра до 4. октобра, а акценат је на афирмацији визуелних уметника, историчара уметности, креирању нове публике и укључивању деце у садржаје, како у склопу публике, тако и као учеснике.
НОА 2016 трајала је од 30. септембра до 4. октобра 2016. поставком радова, пажљиво селектованих учесника, те ликовним сусретима приликом којих су учесници стварали предмете у глини, професионални фотографи фотографисали састајање и настајање. У фокус НОА 2016 стављене су скулптура и фотографија, односно спој две различите гране уметности и афирмација уметника млађе генерације који се баве вајарством и фотографијом.
Kултурни центар Новог Сада у сарадњи са Беоарт-Лајвеарт галеријом из Београда, су организовали другу по реду манифестацију „Нови Сад Опен Арт – Ноа“ - Дан отворене уметности. У периоду од 05. до 11. октобра у просторијама новосадског Kултурног центра и Kатоличкој порти Новосађанима је представљено више од 30 уметника.
Једнодевна интерактивна манифестација која је настала као резултат сарадње у оквиру БОА програма културног умрезавања, са истим циљем. Стављањем у фокус уметника млађих генерација и сарадње између уметника и историчара уметности БОА програм шири мрезу сарадње и тиме одговара на кретања у савременој српској уметности. Поред промоције уметника у центрима културе, стручном организацијом позивамо и на тренутак размене и продаје, крајњег презентационог циља.