Милан Кулић

(1988. Нови Сад)

Завршио основне и мастер академске студије на Вајарском одсеку Факултета ликовних уметности у Београду. Тренутно на докторским студијама на истом факултету. Током летњег семестра школске 2012/13 године био је демонстратор на предметима Скулптура у камену, Технологија вајарства и Вајање, Вајарски одсек Факултета ликовних уметности.

Стипендиста Фонда за младе таленте (2009/10. и 2011/12.) као и Министарства просвете, науке и технолошког развоја, где је од 2014. године ангажован на пројекту Друштво, духовно-материјална култура и комуникације у праисторији и раној историји Балкана при Балканолошком институту САНУ.

Стамостално је излагао у Београду, Новом Саду и Руми. До сада је учествовао на великом броју колективних изложби у земљи и иностранству (Немачка, Италија, Канада). Добитник је више награда током школовања – награда Сретен Стојановић, за резултате у скулптури (2011.) и Награда за скулптуру у материјалу СО Савски венац (2010. и 2012.). Члан је Удружења ликовних уметника Србије (УЛУС) од 2015. године.

milan-kulic-fotografija-rada