НОА ФЕСТ 2017

„Савремени наратив на папиру“

Аутори:

Ивана Милев

Кристина Пирковић

Андреј Конопек

Вељко Ваљаревић

Јагода Мићовић

Ђорђе Љ. Савић

Марија Брановић

Бранка Ђурашковић

Борислав Николић

Данка Димитријевић

Марија Здравковић

Тијана Којић

Марко Стајић

Анела Мујчић

Марија Тошковић

Марија Здравковић

Војислав Радовановић

Петар Мошић

Иван Миленковић

Јелена Вићентић

Никола Радосављевић

Наталија Миладиновић

Јелена Ђурић

Вања Игњац

Душан Перић

Дамјан Ковачевић

Данка Димитријевић

Владимир лалић

Немања Окиљевић

Петар Сибиновић

Марија Милинковић

Коштана Ђурић

Здравко ЈАнковић

Предраг Ковачић

Ђерђи Ачаји

Гала Чаки

Сyлњиа Горак

Касиа Третyн-Зечевић

 

Млади уметници су се окупили како би представили своје цртачко умеће, и то студенти професора Угљеше Цолића из Високе школе струковних студија за образовање васпитача у Новом Саду и полазници ликовне секције у средњошколском дому “Бранково коло” коју предводи сликар Александар Опачић.

Како би затварање било величанственије, јавном часу цртања присуствовали су и бројни уметници који су међу ауторима групне изложбе “Савремени наратив на папиру”. Док су млађи радили, старији су дискутовали на тему сликарства, како генерално, тако и о цртању на папиру.

Једна од занимљивих констатација била је та да је цртање на папиру за сликара као дневник. У свој блокчић сликар забележи свој дан, па је касније лако сетити се свега што га је тог дана окруживало.

Да подсетимо, у склопу фестивала НОА организоване су ликовне радионице за ученике средње уметничке школе “Богдан Шупут” и Основне школе “Иван Гундулић”, одржана је изложба “Савремени наратив на папиру” на којој је учествовало преко тридесет аутора, како из земље, тако и из иностранства и отворена је изложба рокенрол фотографија Марка Ристића, под називом “Замрзнути тонови”.