Марко Бурлица (30) – рођен у Требињу. Апсолвент на Академији ликовних уметности у Требињу, одсек Графика и стрип, класа професора Мирка Тољића. Унутар властитог ликовног израза инсистира на комбинованом цртежу и графичким техникама дубоке штампе. Тренутно се бави проблемима људског ауторитета и уопште поетиком портрета.

Претходне колективне изложбе : Изложба студентских радова ГАЛЕРИЈА 96 Приједор (БиХ) 2017; Шесто међународно бијенале Ex libris, Панчево (СРБ) 2016; Графичко бијенале младих у БиХ, Сарајево (БиХ) 2018; Галерија Алуминиј, Мостар (БиХ) 2018; Ликовна колонија 53. Кочићев збор, Бања Лука (БИХ) 2019; 14. Међународно графичко бијенале суве игле, Ужице (СРБ) 2019;

Самостална изложба: Културни Центар, Требиње (БиХ) 2018.

 

Кристина Лазаревић, рођена 27.09.1993. Средњу школу завршила у Беранама. Од 2012. студирала Енглески језик и књижевност у Никшићу на Филозофском факултету. Од 2016. на графичком одсеку Академије ликовних уметности у Требињу.

Учествовала на ликовним колонијама „Све боје Црне Горе“ у Никшићу и „Еко колонија“ на Блидињу које су касније организовале групне изложбе у Мостару, Бања Луци, Требињу, Загребу, Котору, Подгорици, Никшићу.

 

Татјана Мартицки је рођена 1996. године у Новом Саду. Основне академске студије, модул Графика, завршила 2019. године на Академији уметности у Новом Саду у класи проф. Анице Радошевић Бабић. Активно излаже на групним изложбама у земљи и иностранству и до сада је приредила једну самосталну изложбу. Добитница је годишње награде департмана ликовних уметности за најуспешнији уметнички рад из уметничке дисциплине Графика и Похвале XIV Међународног бијенала Сува игла у Ужицу 2019. године. Учествовала је у пројектима и радионицама чија је намена презентовање и израда ручно штампане уметничке графике и била је учесник 34. ликовне колоније графика у Смедереву 2018. године и 12. графичке радионице Софија у Богданцима у Северној Македонији 2019. године.

 

Нина Урошевић рођена је у Београду 1996. године. Завршила је Школу за дизајн у Београду, смер Техничар дизајна амбалаже. Године 2016. уписала је Факултет ликовних уметности у Београду, одсек Графика. Тренутно је студент треће године основних академских студија, ментор Александар Младеновић. Учествовала је на неколико групних изложби у Београду и Новом Саду.

 

Александар Павловић (1990. Србија), историчар уметности и концептуални уметник и фотограф. По завршетку Филозофског факултета на одсеку за историју уметности Универзитета у Београду, прелази на изучавање уметности у теоријској и практичној форми, стављајући фокус на фотографију као основу, процес и крајњи уметнички утисак. До сада је много пута самостално излагао и учествовао на групним изложбама и фестивалима у земљи и иностранству: самостална изложба Стварност асамблажа, Народни музеј Ужице, Србија, 2017; самостална изложба Асамблажирање, Културни центар Пожега, Србија, 2017; самостална изложба Шта је афекат? на фестивалу Шпањола, Херцег Нови, Црна Гора, 2017; део групне изложбе Доба обнове, Друштво визуелних уметника Ужица, Рефлектор галерија, Србија, 2017; самостална изложба Примитивизам и Социјала, ВАКУМ, Модерна галерија Ваљево, Србија, 2017; излагање у галерији Roccart , Фиренца, Италија; самостална изложба Примитивизам, Социјала и АКТИВИЗАМ, Галерија Педагошког факултета, град Ужице, 2018; самостална изложба Фотографије играчке, Оставинска галерија, Београд, Србија, 2019; Фотографије играчке, Галерија Центар, КЦР, Београд, 2019; групна изложба Contemporary photography exhibition, CICA museum, South Korea, 2019; групна изложба Resource Utopian, ARTGET galerija, Београд, 2019.

Добитник је више награда и објављивани је аутор.

 

Миљана Раденковић дипломирала је и завршила мастер академске студије на Факултету уметности у Нишу. Докторирала је на Факултету примењених уметности у Београду, смер Примењене уметности и дизајн. Ради као асистент на Департману за примењене уметности Факултета уметности у Нишу. Остварила је низ реализованих пројеката и публикованих радова из области графичког дизајна. Добитник је више награда у домену примењених уметности. Приредила је двадесет и четири самосталне изложбе у земљи и учествовала на више од сто колективних изложби у земљи и иностранству. Члан је УЛУПУДС-а.

 

Јелена Медан је рођена у Требињу 1994. године. Основну школу и гимназију завршила у Билећи након чега уписује Академију ликовних уметности у Требињу.

Излагала на више групних изложби у земљама Балкана. Данас ради као слободни ликовни уметник и кроз своје радове испитује теме идентитета и хуманости.

 

Данијела Димитријевић рођена у Нишу, 1989. године. Завршила средњу уметничку школу 2008. године у Нишу. Дипломирала на Факултету ликовних уметности Универзитета у Нишу на Одсеку за сликарство 2014. године у класи професора мр Катарине Ђорђевић. Мастер академске студије завршила 2015. године на Факултету ликовних уметности у Нишу.

Самостална изложба:

Ниш, Србија, Галерија АРТ55, Игра сенки, 19-31.05.2016.

Групне изложбе (изабране):

  1. 1. Варна, Бугарска, Галерија Борис Георгиев, Међународно бијенале графика Варна 2017; 11.08-30.09.2017.
  2. Тетово, Македонија, Културни центар Тетово, 8. Међународно бијенале мале графике, март-април 2018.
  3. Циензyн, Пољска, Галерија „36,6, Међународно бијенале графике у Циензyн“, април 2018.

Колоније (изабране):

Учесник Графичке радионице Сићево 2016.

Учесник Међународне ликовне колоније Погановски манастир у Поганову, код Димитровграда, 8-18.09.2017.

Учесник уметничке резиденције „Међународни утицај у савременој графици“, Италија, октобар 2018.

Учесник Међународне ликовне колоније „Ластва“ у Требињу, Република Босна и Херцеговина, 22-30.08.2019.

 

Јелена Бурсаћ је рођена 1997. године у Зрењанину. 2016. године завршава гимназију у истом граду и уписује сликарство на Академији уметности у Новом Саду у класи професора Горана Деспотовског. Тренутно је на IV години студија и до сада је остварила једну самосталну и преко 40 колективних изложби.

 

Угљеша Цолић рођен је у Новом Саду 28. 03. 1989. године. Средњу школу за дизајн и примењену уметност „Богдан Шупут“ завршио је у Новом Саду 2008. године. Академију лепих уметности у Београду у класи професора мр Саше Филиповића завршио је 2012. године. Мастер рад из сликарства одбранио је 2013. године, на Универзитету УНИОН, Академија лепих уметности Београд, ментор професор мр Саша Филиповић, и стекао академски назив: мастер ликовни уметник. Докторирао 2017. године, на Универзитету Едуконс, Академија класичног сликарства у Сремској Каменици, ментор професор мр Драган Мартиновић, и стекао академски назив: доктор уметности – ликовне уметности.